Név:
Jelszó:

Címertörténet

A klub megalakulása óta ötféle címer volt használatban,
bár kisebb változtatások előfordultak közben.

Klubunk első becenevét, a „Pensioners”-t („Nyugdíjasok”) a kerületben található katonai kórház után kapta, ugyanis az idős katonák rendszeres látogatói voltak a Chelsea mérkőzéseinek. Ezt a címert a mezeken ugyan soha nem használták, de feltűnt programfüzeteken.
Ted Drake menedzser amellett, hogy bajnoki címet nyert a Chelsea-vel (1955-ben), átformálta a klub imidzsét is. Ő vezette be a „Blues” („Kékek”) becenevet és az új címert is. Ez a címer még csak átmeneti volt, és az 1952-53-as szezonban használták csak.
Ez is a Drake-éra alatt született; a klub első „aranykorának” címere. A kerület címeréből alakult ki ‒ az oroszlán gróf Cadogan (a klub elnöke) címeréből való, a karmaiban lévő bot pedig olyan, mint a westminsteri apáté. A rózsák Angliát, míg a labdák (milyen meglepő) a futballt szimbolizálják. A mezekre csak a 60-as évektől kezdve hímeztek címert. Eleinte ezt a mintát, majd ‒ bonyolultsága miatt ‒ többféle módon is leegyszerűsítették. De ettől függetlenül ez volt a klub hivatalos címere. 33 éven keresztül használták.
Az új tulajdonos, Ken Bates „uralkodásakor” ismét címert váltott a Chelsea, ezzel is jelezve egy új időszámítás kezdetét. Jóval egyszerűbb minta, mely inkább a modern kor igényeinek felelt meg. Időnként átszínezték (volt piros is az oroszlán) illetve címerpajzsba került, de az elrendezés nem változott. Rengeteg szurkoló ezzel ismerte meg a Chelsea-t, és a rengeteg eladott ajándéktárgy is ezt a címert viseli.
A centenáriumi évre valamint egy ismételten új időszámításra való tekintettel váltott címert a klub. Ez egyértelműen a Drake-féle klasszikus mintán alapszik, csak apróbb módosításokkal. 2004 novemberében mutatták be, de csak 2005 májusától lépett érvénybe.
(képek: www.chelseafc.com)
 

 
    1.Chelsea31+4075
    2.Tottenham31+4268
    3.Liverpool 32+2863
    4.Man City31+2561
    5.Man Utd30+2257 
Costa18 1710-
Hazard14 1400-
Pedro11 740-
Willian620-
Alonso500-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó